Wat gaat 2019 jou brengen?
Abby Russchen

2019 gaat brengen waar jij voor open staat! Dit gaat al eeuwen zo. Wat zie je? Wat valt je op? Waar ben je nieuwsgierig naar? Waarmee kom je in aanraking en wat doe jij daarmee?


Als je het nieuws volgt, is het je vast opgevallen dat een groep mensen zich druk maakt over de toekomst

Hoe gaan we verduurzamen? Hoe maken we onze economie en maatschappij circulair? Hoe zorgen we voor een maatschappij waarin iedereen zijn bijdrage kan leveren? Hoe zorgen we voor een samenleving in evenwicht? Een samenleving waarin de menselijke maat en vertrouwen de basis vormen waarop we handelen?Mensen die hiermee bezig zijn lopen voor op de rest van de maatschappij

Ze zijn op zoek naar de inhoud en de betekenis van hun bijdrage in de toekomst. Zij weten wat zij willen bijdragen. Zij hebben zelfkennis en weten wat hen intrinsiek motiveert. Op grond daarvan hebben ze keuzes gemaakt. Op basis van die keuzes kunnen zij op de lange termijn een positieve bijdrage leveren aan een samenleving waarin de menselijke maat en vertrouwen de boventoon voeren. Als ondernemer in het coach- en loopbaanvak houd ook ik me hiermee bezig.
 

‘Hoe zorg jij ervoor dat je bedrijf over 5 jaar nog bestaat?’
Die vraag stelde ik onlangs aan een ondernemer. Gelukkig was hij al op onderzoek uit en oriënteert hij zich op verschillende mogelijkheden. Hij loopt misschien niet voorop, maar is wel alert. Hij verkent de mogelijkheden en onderzoekt wat de impact is van technologische veranderingen op zijn bedrijf en welke uitdagingen de toekomst hem kan brengen.


Welke invloeden zie je in de branche waar je werkzaam bent?
Heb jij oog voor ontwikkelingen in je werk? Als jij je hier nog helemaal niet mee bezighoudt, loop je zeker niet voorop. Om in de toekomst mee te kunnen blijven doen, moet je weten wat er speelt. Stel je dus op de hoogte van wat er in je omgeving gebeurt. Onderzoek welke ontwikkelingen invloed hebben op jou en jouw omgeving. Onderzoek daarnaast wat je intrinsieke motivatie is, weet waar je warm voor loopt en zorg dat je over zelfkennis beschikt!


De combinatie van zelfkennis en kennis over actuele ontwikkelingen in de samenleving zijn essentieel voor een goed 2019
Je bent alert en voorbereid op wat komen gaat en met behulp van zelfinzicht kun jij weloverwogen keuzes maken. Misschien zijn die keuzes niet gemakkelijk, maar op de lange termijn zul je er je voordeel mee doen.


Wil je de kansen die je in 2019 hebt om je voor te bereiden op de toekomst optimaal benutten?
Ik kan je helpen. Met een motivatieanalyse krijg jij zicht op je intrinsieke motivatie, vervolgens help ik je om die verworven zelfkennis om te zetten in acties. Je zult er de vruchten van plukken, in 2019 en in de jaren daarna!  Mail naar abby@cirkelloopbaan.nl of bel 058 2138680. Dan maken we een afspraak voor een oriënterend en verkennend gesprek.