In essentie is Persoonlijk Leiderschap je leven in eigen handen nemen: jij neemt beslissingen over wat je in je leven wel en niet wil doen en je neemt verantwoordelijkheid voor je keuzes. Het onderwerp fascineert mij. Persoonlijk leiderschap geeft handvatten om iets moois van je leven te maken. Intens en bewust.

Geen kunstje
Persoonlijk Leiderschap is geen kunstje dat je jezelf op een achternamiddag eigen maakt en uitvoert. Voor het ontwikkelen van Persoonlijk Leiderschap is meer diepgang nodig en het blijft een proces dat nooit ‘af’ is. Niet elk mens draagt Persoonlijk Leiderschap van nature in zich. Het is ook niet raar dat je hulp vraagt bij de ontwikkeling van je Persoonlijk Leiderschap.

Ontwikkelen persoonlijk leiderschap
Voor het ontwikkelen van Persoonlijk Leiderschap heb je namelijk bewustwording, zelfreflectie en zelfsturing nodig en ik ken geen mens die dit zonder interactie met anderen weet te ontwikkelen. Wat mij iedere keer zo treft is de aansluiting van SIMA® op het ontwikkelen van Persoonlijk Leiderschap.

Bewustwording
SIMA analyseert jouw motivatie en als resultaat krijg je een profiel van je Centrale Drijfveer (iets wat je ten aller tijden bewust en onbewust nastreeft). In welke Omstandigheden je dat het beste kunt doen. Over welke Onderwerpen je enthousiast bent, in welke Werkrol je het beste floreert en welke Vaardigheden je van nature inzet. Resultaat van dit onderzoek is het motivatieprofiel, en dat resultaat draagt bij aan je bewustwording.

Het raakt een snaar
Iedere keer als ik met een klant in dit onderzoeksproces zit merk ik dat er een snaar bij hem of haar wordt geraakt. Hij of zij ziet dat aspecten van de activiteiten die voldoening geven niet op zichzelf staan. Ze blijken steeds opnieuw deel uit te maken van die activiteiten die hij of zij het liefste doet. Dat geeft erkenning, en biedt perspectief en inzicht in de eigen mogelijkheden.

Puntje van de stoel
Tijdens de gesprekken gaat mijn klant gaandeweg steeds meer op het puntje van de stoel zitten. Het inzicht dat het motivatieprofiel geeft zet mijn klant vanzelf aan tot actie. En die actie activeert weer zijn of haar zelfsturing. Naar mijn idee is het SIMA® motivatieprofiel een prachtige basis en ondersteuning voor het ontwikkelen van je Persoonlijk Leiderschap.