Referenties

“Het traject bij Abby heeft me richting gegeven. Al geruime tijd voelde ik me niet happy in mijn functie als basisschooldirecteur. Ik wist dat ik iets anders moest gaan doen, maar wat? Met die vraag kwam ik bij Abby terecht. Tijdens het traject ontdekte ik mijn centrale drijfveer. Ik hou van bouwen, deel graag kennis en werk het liefst zelfstandig. In mijn werk was daar onvoldoende ruimte voor. Daarnaast miste ik het buiten zijn en het bewegen met mensen (van oorsprong ben ik gymdocent). Inmiddels heb ik de opleiding voor runningtherapeut gevolgd en ben ik voor mezelf begonnen. Abby gaf mij goede tips over hoe ik de stappen naar het zelfstandig ondernemerschap het beste kon maken. Het traject bij Abby heeft me richting en meer kennis over mezelf gegeven.”

– JITSKE (RUNNINGTHERAPEUT)

Ik had een baan beneden mijn niveau en dat is op den duur heel uitputtend. Ik was ontevreden, wist niet precies wat ik wilde en solliciteerde zonder echt uitgenodigd te worden. Toen heb ik contact met Abby opgenomen. Van begin af aan was er een klik. Abby is een heel enthousiast mens, zodra je over de drempel stapt krijg je energie. Vervolgens kreeg ik opdracht om op zoek te gaan naar de acht activiteiten die mij de meeste energie geven. Dat was niet zo moeilijk. Het is net als met een kleurenadvies: van binnen weet je het wel. Punt is dat we er nooit over nadenken, het gaandeweg kwijtraken en vervolgens niet snappen waarom we vastlopen. Dat begin van het traject gaf mij al een heleboel inzichten Dat neemt wel even wat tijd, want bij jezelf moet er een gedachtenstroom op gang komen. Mijn motivatieprofiel geeft duidelijk aan wat ik leuk vind, én waar ik op afknap. Dat laatste zorgde voor een eyeopener. Ik realiseerde mij dat ik in mijn vorige baan erg weinig ruimte van mijn leidinggevende kreeg. Daar kan ik niet tegen, ik moet initiatieven kunnen nemen, ik moet mezelf kunnen blijven ontwikkelen. Daarnaast werd duidelijk dat de rol van regelneef en het beroep van directiesecretaresse prima bij mij passen. Van Abby heb ik geleerd gerichter te solliciteren. Dat wat voor jou belangrijk is moet je in een advertentie terugzien. Daarnaast heb ik geleerd om me heel erg goed voor te bereiden op het gesprek. Ik heb met Abby gesprekken geoefend, daar heb ik ontzettend veel aan gehad. En als je motivatieprofiel helder voor je is, kun je er veel makkelijker over praten. Ook dat heeft mij enorm geholpen. Ik heb nu een leuke baan, waar ik mijn ei in kwijt kan en waarbinnen ik mij kan ontwikkelen. Dat is van hele grote waarde.

– ILSE (DIRECTIE-SECRETARESSE)

Ik wist niet helemaal zeker hoe ik verder moest. Ik liep tegen het einde van mijn opleiding HBO Communicatie en wist niet helemaal zeker wat ik hierna het beste kon doen. Daarom nam ik contact op met Abby. Het was interessant om met het motivatieonderzoek bezig te zijn. Ik vond het leuk om te achterhalen welke activiteiten ik met voldoening had gedaan. Ik was bij het inventariseren van activiteiten wel even bang dat het misschien te veel op hetzelfde neerkwam. Maar volgens Abby was dat helemaal geen probleem. Mijn motivatieprofiel geeft mij houvast. Uit het motivatieprofiel blijkt dat ik creatief ingesteld ben en behoefte aan kennis heb. Ook hou ik ervan om dingen te ‘maken’ en klussen te doen met een duidelijk begin en eind. Dat wist ik van binnen eigenlijk al, maar ik kon er niet de vinger op leggen en er de woorden niet voor vinden. Het staat nu zwart op wit in mijn motivatieprofiel. Dat geeft me echt houvast wanneer ik een masterdag bezoek of ga solliciteren.

– MARE (STUDENT)

Ik heb inzicht gekregen in wat mijn centrale drijfveer is
Drie jaar geleden kwam ik in deze baan terecht. Toen ik hier begon zag ik dit als een mooie opstap. Maar dit was niet de baan waar ik echt van droomde.  Onlangs besloot ik dat ik hier niet langer in wilde ‘blijven hangen’ en heb ik contact gezocht met Abby.

Zo’n proces heeft tijd nodig
‘Oké, ik ga dit traject doen’, dacht ik. ‘En als ik dan weet hoe het zit, heb ik snel een andere baan.’ Inmiddels ben ik er wel achter dat het om een proces gaat dat tijd nodig heeft. Vooral omdat ik ontdekte dat ik iets heel anders wil.

Ik hou van uitdaging, spanning en dynamiek
Tijdens het traject heb ik inzicht gekregen in wat mijn centrale drijfveer is. Ik weet nu ook waarom mijn huidige werk niet bij mij past. Bij een gemeente heb je te maken met wet-en regelgeving, je bent gebonden aan kaders. Daar kreeg ik best last van, het perkte me in. Ik hou juist van uitdaging, spanning en dynamiek. Dat vind ik niet terug in mijn werk.

Het motivatieprofiel geeft mij houvast
Voor mij is het heel waardevol om een gedegen onderzoek in handen te hebben naar wat mij drijft in mijn werk. Ik leg het naast verschillende functies om te checken of een bepaalde functie bij mij past. Het motivatieprofiel geeft mij houvast.

Abby luistert zonder een oordeel te vellen
Abby is een integere vrouw die mij het gevoel gaf geen oordeel over mij te vellen en die af kon stemmen op wat ik echt nodig had. Daarnaast is ze erg deskundig op het gebied van de arbeidsmarkt. Zelf ben ik daar niet zo goed in thuis, dus ook daar heb ik veel steun aan gehad.

– MIRJAM (CONSULENT INKOMEN BIJ EEN GEMEENTE)

‘Abby stelde de juiste vragen’

Tijdens mijn opleiding Marketing en Management aan de Hanzehogeschool liep ik stage bij PensioenVizier in Sneek. Na mijn opleiding kon ik hier ook aan de slag. Ik begon als officemanager en groeide door naar de rol van adviseur. Ik werk hier nu sinds 2009. Op een gegeven moment kreeg ik behoefte om meer vat te krijgen op de koers van mijn loopbaan. Zat ik op de juiste weg? Ik ben leergierig en altijd op zoek naar verdieping. Maar welke opleidingen kon ik nou het beste gaan doen? Het was boeiend om met mijn motivatieprofiel aan de slag te zijn. Abby stelde de juiste vragen, die mij steeds weer een stap verder brachten. Ik werd uitgedaagd tot zelfreflectie. Het heeft me daarnaast aangezet tot actie.

Stip op de horizon
Op dit moment leg ik me toe op het bijschaven van mijn vakkenis. Daarnaast  ik heb ook een stip op de horizon gezet. Uit mijn motivatieprofiel blijkt namelijk dat een leidinggevende functie bij mij past. Dat geeft mij energie en het biedt perspectief, het is iets om naar toe te groeien.

– CHANTAL (PENSIOENADVISEUR)

‘Zonder Abby had ik deze nieuwe baan nu niet gehad’

Ik werkte als verzuimmanager bij een arbodienst, ik vond dat werk leuk.  Toch wilde ik  graag duidelijker krijgen waar ik nu precies blij van word in werk. Zo kwam ik bij Abby terecht. Het traject was voor mij boeiend, reflecterend en leerzaam. Ik hou veel meer van verandering dan ik dacht; ik had van mezelf het idee dat ik heel behoudend was. Ik vind het ook erg leuk om projectmatig te werken.

Mijn blik werd anders
Met die wetenschap in mijn achterhoofd ging ik om me heen kijken. Mijn blik werd anders. Ik ben nu verzuimcoach bij een grote organisatie waar ik medewerkers coach met betrekking tot verzuim. Daarnaast hou ik me nu bezig met het ontwikkelen en verbeteren van verzuimbeleid. Dat ik hier nu zit heb ik echt aan mijn traject te danken. Zonder Abby had ik deze nieuwe baan nu niet gehad.

– METTEKE (CARRIÈRESWITCHER)

‘Er kwamen banen uit waar ik nog nooit aan gedacht had’

Ik werk als chauffeur bij een bedrijf, ik doe dat voor een beperkt aantal uren per week. Eigenlijk wil ik graag meerdere uren werken. Maar ik wist maar niet wat ik nou precies wilde. Daarnaast heb ik een beperking waar ik ook rekening mee moet houden en waardoor niet zo maar alles mogelijk is. Zo kwam ik bij Abby terecht.

Ik heb nieuwe inzichten gekregen
Uit het onderzoek kwamen voor mij heel verrassende dingen. Het beroep van chauffeur past inderdaad goed bij mij. Daarnaast kwamen er beroepsmogelijkheden uit waar ik nooit eerder aan gedacht had, zoals ICT-beheerder, archiefmedewerker en baliemedewerker. Het onderzoek en de gesprekken met Abby hebben mij nieuwe inzichten gegeven in wat wél en wat nièt bij mij past.

– RENÉ (WERKNEMER)

‘Het MotivatieProfiel geeft mij rust’

Afgelopen schooljaar begon ik met de opleiding leraar omgangskunde. Helaas kwam ik er al vrij snel achter dat dit voor mij niet de juiste keuze was en ik ben gestopt. Nadat ik me had georiënteerd op verschillende opleidingen maakte ik een nieuwe studiekeuze.

Ik wilde echter ook een tweede keuze kunnen maken, het was vanwege de selectieprocedure namelijk niet zeker of ik mijn eerste studie wel kon gaan doen.  En ik had geen flauw idee wat voor mij en goede tweede keuze zou zijn. Zo kwam ik bij Abby terecht.

Abby is een prettige gesprekspartner. Op het moment dat ik vastliep stuurde ze mij en nam de tijd om samen met mij de antwoorden te vinden. Het MotivatieProfiel heeft mij bewust gemaakt van mijn wensen ten aanzien van een beroep. Mijn MotivatieProfiel bleek heel goed aan te sluiten bij de eerste studiekeuze die ik gemaakt had: de opleiding voor fysiotherapie.

Het MotivatieProfiel is geen momentopname
Toen mijn traject bij Abby in de afrondingsfase zat hoorde ik  dat ik toegelaten was tot de opleiding. Ik begin nu in september met volle overtuiging  met mijn studie. Het MotivatieProfiel geeft mij naast zekerheid ook rust; ik weet nu zeker dat ik goed zit. Het mooie van het MotivatieProfiel is dat het geen momentopname is, het heeft blijvende waarde. Ik zal het ook meenemen in mijn toekomstige keuzes op het gebied van werk.

– RUTH (STUDENT, GESWITCHT VAN STUDIE)

‘Het lukte maar niet om te kiezen’
Ik zit in 6 VWO en moet een vervolgstudie kiezen. Ik wist wel ongeveer welke richting ik op wilde. Maar het lukte niet om te kiezen. Via het internet leek een studie soms leuk, maar tijdens een open dag viel het me dan weer tegen. Toen kwam ik bij Abby terecht.

Thuis moest ik uitwerken welke activiteiten ik leuk vond. Dat vond ik best moeilijk, daar ben ik lang mee bezig geweest. Maar met het resultaat was ik heel blij.

‘Dit gaat het worden!’
Er rolden 2 hoofdstudies uit: Technische Bedrijfskunde en Agritechnologie. Van die tweede studie had ik nog nooit gehoord, maar het sprak mij erg aan. De manier van denken die deze studie van je vraagt en de verbinding met praktisch handelen, dat past bij mij. Ik ben naar de open dag geweest en heb ook een dag meegelopen en ik ben nog steeds heel enthousiast. Dit gaat het worden!

– ANNE-JAAP (SCHOLIER)

‘Focussen op de opdrachten die ik echt graag wil’

Als interimmanager pakte ik lange tijd de meest uiteenlopende opdrachten aan. Abby heeft mij geholpen om mij te gaan focussen op de opdrachten die ik ook echt graag wil. In de loop der jaren heb ik heel veel vaardigheden ontwikkeld. Helemaal niet zonder succes. Maar het punt was dat ik er maar weinig plezier aan beleefde. Tijdens het traject met Abby heb ik ontdekt wat mij wel inspireert om in beweging te komen. Dat betekende voor mij dat ik af moest stappen van gangbare patronen.

Stimulerend en verhelderend
Het zoeken naar een antwoord op dergelijke vragen kun je niet alleen, maar ik zou het ook niet met iedereen willen delen. Abby’s persoonlijke en respectvolle werkwijze is voor mij enorm stimulerend en verhelderend gebleken. Abby is zorgvuldig, analytisch, communicatief, onafhankelijk, constructief, en stimulerend. Maak dus een afspraak met haar als je, net als ik, jezelf op doordachte wijze verder wilt ontwikkelen.

– HANS (INTERIMMANAGER)

‘De motivatieanalyse van Abby vond ik zeer inspirerend’
Ik kijk momenteel uit naar nieuw werk en heb daarbij de ondersteuning van Abby gevraagd. Punt is dat ik in het verleden verschillende banen heb gehad die niet echt bij mij pasten. Dat wil ik nu natuurlijk graag voorkomen. De motivatieanalyse van Abby vond ik zeer inspirerend. Je gaat op zoek naar dat wat jou motiveert en dat is een heel bemoedigende en positieve ervaring die energie geeft.

‘Ik heb creatieve ruimte nodig’
De motivatieanalyse heeft mij inzicht gegeven. Het heeft me bijvoorbeeld duidelijk gemaakt dat ik creatieve ruimte nodig heb in mijn werk en dat ik graag onafhankelijk en zelfstandig opereer. Natuurlijk wist ik wel het een en ander over mezelf. Maar door de systematische manier waarop Abby mij ondervroeg over mijn ervaringen kreeg ik het allemaal helder op een rij. Zo ontstond een meetlat waar ik verschillende functies langs kan leggen. Ik weet nu in welke richting ik kan zoeken. En ik weet ook in welke richting ik niét moet zoeken.

– MARGREET (KUNSTHISTORICA)

‘Ik heb mezelf beter leren kennen’
Tijdens mijn studie begon ik te twijfelen of dit nou inderdaad wel de richting was die echt bij mij paste. De studie boeide mij wel, maar er zijn zo veel dingen die ik leuk en interessant vind. En dat maakt het moeilijk om zeker te zijn van je keuze.

‘Ik ben afgeholpen van de twijfel’
De motivatieanalyse bij Abby heeft mij afgeholpen van die twijfel en helderheid verschaft. Nieuwe dingen bedenken, creatief bezig zijn: dat is wat mij echt drijft, en dat sluit prima aan bij mijn studie architectuur. Ik vond de manier van werken van Abby heel prettig, ze is ontspannen en deskundig. De aanpak vond ik niet alleen interessant maar vooral ook doeltreffend. Hierdoor heb ik mezelf beter leren kennen.

– MAARTEN (STUDENT ARCHITECTUUR)

Ontdek in 5 stappen jouw intrinsieke motivatie!

Download het e-book hier!

Contact

Telefoon

058 213 86 80
06 465 359 20

E-mail

abby@cirkelloopbaan.nl

Adres

Spanjaardslaan 160, 8916 AC Leeuwarden