Deze vraag kreeg ik laatst? Ik vind het zo’n leuke vraag. Ik werd er helemaal blij van.

Ontwikkelen staat voor mij voor groei; persoonlijk en professioneel.

Ontwikkelen betekend voor mij nieuwe ontdekkingen doen, over wie ik ben, wat ik doe, hoe ik dat doe, welke impact dat heeft op mij, mijn omgeving, mijn klanten. Zodra ik me realiseer dat iets beter of anders kan ga ik op onderzoek uit.

Mijn lijf, en dan met name stress, is mijn alarmbel. Stress zet me vast, letterlijk! Mijn spieren gaan verkrampen, die vervolgens weer spierpijn veroorzaken of ander lichamelijk ongemak. Als mijn lijf een signaal afgeeft weet ik zeker dat ik actie moet ondernemen.

Wat ik onderneem, welke methode ik ga gebruiken om verandering te realiseren hangt af van wat ik tegenkom en wat mij aanspreekt. Soms krijg ik een kans in de schoot geworpen. ‘Toevallig’ ontvang ik dan een berichtje, lees ik een artikel of vraagt een ander of ik belangstelling heb.

De ontdekkingen zijn vaak niet heel erg leuk. Ze zijn pijnlijk. Ze confronteren mij met eigenschappen die ik eigenlijk helemaal niet leuk vind. Omdat ik graag mezelf zie als een ‘Sterke’-Grote-Abby-die-alles-aan-kan’.

Tja, en daar past naar mijn idee niet bij dat ik grenzen in acht moet nemen.

Hmm, dat klinkt raar. Blij worden van ontwikkelen terwijl die ontwikkelingen pijnlijk zijn en frustratie opleveren.

Ja, klopt!

Én het levert mij heel veel op!

Waar ik blij van word is het resultaat. Ik word blij dat ik weer een stukje van mezelf ontrafeld heb of een herkenbaar stukje van mezelf in een andere situatie ben tegengekomen.

Ik word blij dat ik een methode, een manier heb mogen uitproberen om te leren omgaan met iets wat mij stress of lichamelijk ongemak oplevert. Ik word heel erg blij dat ik iets in handen heb om mijn leven te veraangenamen en wat mijn leven ook echt fijner, liefdevoller en waardevoller maakt.

Contact

Telefoon

058 213 86 80
06 465 359 20

E-mail

abby@cirkelloopbaan.nl

Adres

Spanjaardslaan 160, 8916 AC Leeuwarden